Przepis i sposób przygotowania na: Babeczki z pokrzywą i kremem kokosowo-migdałowym
Kroki postępowania
Liście młodych pokrzyw dokładnie płuczemy, zalewamy wodą i gotujemy około 15 minut. Odcedzamy i odciskamy z nadmiaru wody. Mąkę przesiewamy z proszkiem do pieczenia. Olej wraz z pokrzywami miksujemy w blenderze. Jajka ubijamy na puszystą pianę, stopniowo dosypujemy cukier. Następnie dolewamy olej z pokrzywami. Ciągle miksując dosypujemy mąkę z proszkiem do pieczenia. Miksujemy do połączenia się składników. Masę przelewamy do silikonowych foremek (do połowy). Pieczemy w 180*C przez 35 minut. Studzimy.
![Krok 1 - Babeczki z pokrzywą i kremem kokosowo-migdałowym foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/babeczki-z-pokrzywa-i-kremem-kokosowo-migdalowym1-2.jpg)
Połowę mleka wlewamy do garnka. Dodajemy cukier, gotujemy. W reszcie mleka rozrabiamy proszek budyniowy z mąką. Gdy mleko wrze wlewamy budyń i energicznie mieszamy do powstania gładkiej i gęstej masy. Budyń studzimy pod przykryciem (po to aby nie powstał kożuch).
![Krok 2 - Babeczki z pokrzywą i kremem kokosowo-migdałowym foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/babeczki-z-pokrzywa-i-kremem-kokosowo-migdalowym2-2.jpg)
![Krok 3 - Babeczki z pokrzywą i kremem kokosowo-migdałowym foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/babeczki-z-pokrzywa-i-kremem-kokosowo-migdalowym3-2.jpg)