Przepis i sposób przygotowania na: Babka cytrynowa
Kroki postępowania
![Krok 1 - Babka cytrynowa foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/babka-cytrynowa55-2.jpg)
![Krok 2 - Babka cytrynowa foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/babka-cytrynowa56-2.jpg)
![Krok 3 - Babka cytrynowa foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/babka-cytrynowa57-2.jpg)
![Krok 4 - Babka cytrynowa foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/babka-cytrynowa58-2.jpg)
Przygotuj lukier: przesiany cukier puder ucieraj powoli, wlewając sok cytrynowy.
![Krok 5 - Babka cytrynowa foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/babka-cytrynowa59-2.jpg)
masło lub margaryna | 1 kostka |
cukier | 20 dag. |
jajko | 5 |
mąka | 25 dag. |
cytryna | 2 |
proszek do pieczenia | 2 łyżeczki |
sól | szczypta |
cukier puder | 20 dag. |
sok z cytryny | 3 łyżki |
POLECANE PRZEPISY
PORADY KULINARNE
Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku
DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.: