Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Przyprawy, marynaty, sosy i musztardy w atrakcyjnych cenach! SPRAWDŹ

Babka czekoladowa

2.0
(4)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

cukier 15 dag
mleko 3 łyżki
masło 15 dag
czekolada gorzka 1 1/2 tabliczka
mąka 20 dag
jaja 3 sztuki
proszek do pieczenia 2 łyżeczki
kakao 1 łyżka
cukier puder do posypania

Przepis i sposób przygotowania na: Babka czekoladowa

Czekoladę z mlekiem rozpuszczamy w wodnej kąpieli. Masło ucieramy z cukrem na puszysty krem, stopniowo dodając po 1 jajku. Na koniec wlewamy czekoladę. Mieszamy. Mąkę, proszek do pieczenia i kakao mieszamy, dodajemy do ciasta. Całość dokładnie mieszamy. Tak przygotowane ciasto przelewamy do wysmarowanej masłem foremki. Pieczemy przez około 40 minut w 180 stopniach. Wierzch wystudzonej babki posypujemy cukrem pudrem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

noninka77 11.04.2013 08:46
super się prezentuje:)
SmakolykiJoanny 11.04.2013 08:06
Przepadam za babeczkami

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak