Przepis i sposób przygotowania na: Babka miesna z jajem
Formę na babkę smarujemy tłuszczem i wysypujemy bułką tartą .Formę wypełniamy do połowy masą mięsna układamy jajeczka i nakładamy resztę masy.Pieczemy 40-45 min.
mięso mielone | 700 g |
jajko ugotowane na twardo | 4 sztuki |
Bułka tarta klasyczna Prymat | 2 łyżki |
jajko | 1 sztuka |
pieczarki | 5-6 sztuk |
cebula biała | 1 sztuka |
marchew | pół sztuki |
seler korzeniowy | ćwierć sztuki |
sól | |
Pieprz czarny mielony Prymat | |
Owoc jałowca cały Prymat | |
Majeranek suszony Prymat |
POLECANE PRZEPISY
PORADY KULINARNE
Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku
DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.: