Przepis i sposób przygotowania na: Babka piaskowa
Kroki postępowania
![Krok 1 - Babka piaskowa foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/babka-piaskowa32-2.jpg)
![Krok 2 - Babka piaskowa foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/babka-piaskowa33-2.jpg)
![Krok 3 - Babka piaskowa foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/babka-piaskowa34-2.jpg)
Formę do babki smarujemy tłuszczem i obsypujemy bułką tartą lub mąką.
![Krok 4 - Babka piaskowa foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/babka-piaskowa35-2.jpg)
Pieczemy w nagrzanym do 180 stopni piekarniku przez ok. 40 minut aż do tzw. suchego patyczka.
![Krok 5 - Babka piaskowa foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/babka-piaskowa36-2.jpg)
![Krok 6 - Babka piaskowa foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/babka-piaskowa37-2.jpg)
masło | 250 g |
cukier | 3/4 szklanki |
mąka ziemniaczana | 1 1/2 szklanki |
jajko | 4 sztuki |
proszek do pieczenia | 1 łyżeczka |
cukier puder |
POLECANE PRZEPISY
PORADY KULINARNE
Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku
DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.: