Przepis i sposób przygotowania na: Babka śmietankowa
Kroki postępowania
![Krok 1 - Babka śmietankowa foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/babka-smietankowa19-2.jpg)
![Krok 2 - Babka śmietankowa foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/babka-smietankowa20-2.jpg)
![Krok 3 - Babka śmietankowa foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/babka-smietankowa21-2.jpg)
![Krok 4 - Babka śmietankowa foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/babka-smietankowa22-2.jpg)
![Krok 5 - Babka śmietankowa foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/babka-smietankowa23-2.jpg)
![Krok 6 - Babka śmietankowa foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/babka-smietankowa24-2.jpg)
do foremki dajemy ciasto.
![Krok 7 - Babka śmietankowa foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/babka-smietankowa25-2.jpg)
Babkę po wystudzeniu polewamy polewą czekoladową i posypujemy wiórkami kokosowymi.
POLECAM!!!!
![Krok 8 - Babka śmietankowa foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/babka-smietankowa26-2.jpg)
mąka pszenna | 40 dkg |
cukier | 1 szkl |
cukier waniliowy | 1 szt |
jajko | 5 szt |
śmietana 30% | 400 ml |
proszek do pieczenia | 2 łyżeczki |
tłuszcz do formy | |
Bułka tarta klasyczna Prymat | |
polewa czekoladowa |
POLECANE PRZEPISY
PORADY KULINARNE
Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku
DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.: