Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Przyprawy, marynaty, sosy i musztardy w atrakcyjnych cenach! SPRAWDŹ

Babka z żurawiną

2.0
(4)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

mąka 1 szklanka
proszek do pieczenia 1 łyżeczki
jajko 3 sztuki
cukier brązowy 1/2 szklanki
cukier waniliowy 1 paczka
sok z cytryny 1/2 sztuki
masło 125 gram
śmietana 18 proc 1/2 szklanki
żurawina

Przepis i sposób przygotowania na: Babka z żurawiną

Do miski wkładamy masło ,cukier ,oraz cukier waniliowy i dobrze ucieramy w między czasie dorzucamy po jajku oraz sok z cytryny,mąkę proszek do pieczenia na koniec dodajemy śmietanę wszystko łączymy i przekładamy połowę masy do foremki na babkę wrzucamy obczyszczoną i umytą żurawinę i pozostałą część ciasta . Wkładamy do nagrzanego do 180 stopni piekarnika i pieczemy około 40 minut.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

patryska76 24.11.2013 12:36
Pyszna babka ;-)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak