Przepis i sposób przygotowania na: Bakłażanyz papryką i cukinią
Kroki postępowania
![Krok 1 - Bakłażanyz papryką i cukinią foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/baklazanyz-papryka-i-cukinia1-2.jpg)
Cebulę , czosnek obrać i posiekać
![Krok 2 - Bakłażanyz papryką i cukinią foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/baklazanyz-papryka-i-cukinia2-2.jpg)
![Krok 3 - Bakłażanyz papryką i cukinią foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/baklazanyz-papryka-i-cukinia3-2.jpg)
![Krok 4 - Bakłażanyz papryką i cukinią foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/baklazanyz-papryka-i-cukinia4-2.jpg)
![Krok 5 - Bakłażanyz papryką i cukinią foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/baklazanyz-papryka-i-cukinia5-2.jpg)
Plastry bakłażana osuszyć, oprószyć kurkumą, posypać mąką , usmażyć na oleju, osączyć z tłuszczu. Czosnek, cebulę zeszklić na dwóch łyżkach oleju , kolejno dodawać paprykę , cukinię , pomidory, dusić. Pod koniec dodać musztardę i koncentrat pomidorowy, doprawić solą, pieprzem, wymieszać. Plastry bakłażana ułożyć na talerzu. Na każdy plaster położyć usmażone warzywa , kulki z cukinii ,udekorować.
![Krok 6 - Bakłażanyz papryką i cukinią foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/baklazanyz-papryka-i-cukinia6-2.jpg)