Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Przyprawy, marynaty, sosy i musztardy w atrakcyjnych cenach! SPRAWDŹ

Bananowiec

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

cukier 1/4 szklanki
jajko 2 sztuki
olej 1/2 szklanki
mąka pszenna 1 szklanki
proszek do pieczenia 1 łyżeczki
sól 1 szczypta
banan 2 sztuki
Soda oczyszczona Prymat 0,5 łyżeczka

Przepis i sposób przygotowania na: Bananowiec

Kroki postępowania

1
Jajka ubijamy z cukrem na gładką masę, a na koniec ubijania dodajemy olej ciągle mieszając
Krok 1 - Bananowiec foto
2
Następnie dodajemy mąkę i mieszamy wszystkie składniki na jednolitą masę.
Krok 2 - Bananowiec foto
3
Banany rozduszamy widelcem i dodajemy do masy.
Krok 3 - Bananowiec foto
4
Gotowe ciasto wylewamy na wysmarowaną tłuszczem blachę.
Krok 4 - Bananowiec foto
5
Ciasto pieczemy w temperaturze 175-180 stopni przez około 45-50 minut
Krok 5 - Bananowiec foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Ewa6274879 02.09.2012 08:59
takie ciasto musi być pyszne :)
Katarzyna47 01.09.2012 22:35
Proste i pewno smaczne.

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak