Przepis i sposób przygotowania na: Bananowiec pod pierzynką
Kroki postępowania
Rum wymieszać z 5 łyżkami wody i skropić wystudzony biszkopt.
![Krok 1 - Bananowiec pod pierzynką foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/bananowiec-pod-pierzynka1-2.jpg)
![Krok 2 - Bananowiec pod pierzynką foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/bananowiec-pod-pierzynka2-2.jpg)
![Krok 3 - Bananowiec pod pierzynką foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/bananowiec-pod-pierzynka0-2.jpg)
jajko | 4 sztuki |
cukier | 1 szklanka |
mąka pszenna | 1 szklanka |
proszek do pieczenia | 2 łyżeczki |
kakao | 6 łyżek |
Cynamon mielony Prymat | 1/2 łyżeczki |
Żelatyna wieprzowa Prymat | 2 łyżeczki |
cukier waniliowy | 1 opakowanie |
cukier puder | 6 łyżek |
margaryna | 100 g |
sok z cytryny | 1/2 cytryna |
banan | 4 sztuki |
śmietana 30% | 1 l |
smietana 18% | 3 łyżki |
rum | 4 łyżki |
POLECANE PRZEPISY
PORADY KULINARNE
Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku
DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.: