Przepis i sposób przygotowania na: Barszcz z pieczonych buraków z ziemniaczkami i jajkiem
Kroki postępowania
Warzywa obrać. Marchew pokroić plasterki albo na pół i plasterki. Seler i pietruszka w kosteczkę. Zalać 105 litrem wody. Warzywa gotować z dodatkiem liścia laurowego i ziela angielskiego ok. 35-40minut.
![Krok 1 - Barszcz z pieczonych buraków z ziemniaczkami i jajkiem foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/barszcz-z-pieczonych-burakow-z-ziemniaczkami-i-jajkiem1-2.jpg)
![Krok 2 - Barszcz z pieczonych buraków z ziemniaczkami i jajkiem foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/barszcz-z-pieczonych-burakow-z-ziemniaczkami-i-jajkiem2-2.jpg)
Doprawić do smaku solą ziołową, pieprzem i sokiem z cytryny. Gotować z burakami jeszcze 10minut.
![Krok 3 - Barszcz z pieczonych buraków z ziemniaczkami i jajkiem foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/barszcz-z-pieczonych-burakow-z-ziemniaczkami-i-jajkiem3-2.jpg)
Podawać z ziemniakami posypanymi cebulką i jajkiem.
![Krok 4 - Barszcz z pieczonych buraków z ziemniaczkami i jajkiem foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/barszcz-z-pieczonych-burakow-z-ziemniaczkami-i-jajkiem4-2.jpg)