Przepis i sposób przygotowania na: Barszcz z uszkami
Kroki postępowania
Do miski wsypać mąkę, dodać jajko, szczyptę soli i 3 łyżki wody, zagnieść ciasto, wyrobić ciasto pierogowe.
Odstawić na 30 minut do lodówki.
Ciasto rozwałkować, kroić kwadraty 4x4cm.
![Krok 1 - Barszcz z uszkami foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/barszcz-z-uszkami12-2.jpg)
Grzyby umyć włożyć do rondla, zalać 1 szkl ciepłej wody, moczyć.
Osączyć grzyby, przelewając wodę do innego naczynia.
Na tłuszczu podsmażyć obraną i posiekaną cebulę i połowę grzybów.
Dodać żółtko i tartą bułkę, doprawić.
![Krok 2 - Barszcz z uszkami foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/barszcz-z-uszkami11-2.jpg)
![Krok 3 - Barszcz z uszkami foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/barszcz-z-uszkami10-2.jpg)
![Krok 4 - Barszcz z uszkami foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/barszcz-z-uszkami9-2.jpg)
![Krok 5 - Barszcz z uszkami foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/barszcz-z-uszkami7-2.jpg)
Pokrojoną i opłukaną włoszczyznę , buraki i obraną cebulę zalać wodą.
Dodać wywar z namoczonych grzybów i przyprawy.
Gotować na małym ogniu 20 minut.
Doprawić do smaku solą i cukrem
![Krok 6 - Barszcz z uszkami foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/barszcz-z-uszkami8-2.jpg)
![Krok 7 - Barszcz z uszkami foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/barszcz-z-uszkami6-2.jpg)