Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Przyprawy, marynaty, sosy i musztardy w atrakcyjnych cenach! SPRAWDŹ

Białe kiełbaski w miodzie i piwie

Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

białe kiełbaski 20 g (sojowe)
cebula 2 duże
sos sojowy 2 łyżki
olej rzepakowy 2 łyżki
miód lipowy 2 łyżki
cukier palmowy 1 łyżka
piwo jasne 300 ml

Przepis i sposób przygotowania na: Białe kiełbaski w miodzie i piwie

Cebule kroimy w piórka. Do miski wlewamy sos, olej, piwo, dodajemy miód, cukier palmowy i dokładnie łączymy wszystkie składniki.
Marynatę dodajemy do cebuli.
Kiełbaski nacinamy w poprzek, nie za głęboko, by nie popękały podczas pieczenia.
Cebulę wraz sosem przelewamy do naczynia żaroodpornego, układamy kiełbaski i zapiekamy 45-50 min w temperaturze 190°C. Pod koniec na 5-10 min można włączyć termoobieg.
Podajemy z ulubionymi dodatkami.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

jejkuchnia 25.03.2018 20:24
Białe kiełbaski pieczone są pyszne!
bietka 22.03.2018 14:13
Wyglądają smakowicie ::)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak