Przepis i sposób przygotowania na: Bigos cygański z podgrzybkami
Kroki postępowania
![Krok 1 - Bigos cygański z podgrzybkami foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/bigos-cyganski-z-podgrzybkami1-2.jpg)
![Krok 2 - Bigos cygański z podgrzybkami foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/bigos-cyganski-z-podgrzybkami2-2.jpg)
![Krok 3 - Bigos cygański z podgrzybkami foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/bigos-cyganski-z-podgrzybkami3-2.jpg)
![Krok 4 - Bigos cygański z podgrzybkami foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/bigos-cyganski-z-podgrzybkami4-2.jpg)
Uwaga:
1) Jeżeli kapusta jest bardzo kwaśna zmieniamy wodę podczas gotowania 2-3 razy.
![Krok 5 - Bigos cygański z podgrzybkami foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/bigos-cyganski-z-podgrzybkami5-2.jpg)
kapusta kwaszona | 1/2 kg |
podgrzybki | 1/2 kg |
cienka kiełbasa | 1/2 kg |
cebula | 1/2 kg |
woda | 3/2 szklanki |
Papryka słodka mielona Prymat | 3 łyżeczki |
koncentrat pomidorowy | 5 łyżek |
ocet | 2 łyżki |
cukier | 1 łyżeczka |
sól | |
pieprz |
POLECANE PRZEPISY
PORADY KULINARNE
Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku
DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.: