Przepis i sposób przygotowania na: Biszkopt przekładany masą z serków homogenizowanych
Biszkopt z kremem z serków homogenizowanych to deser całoroczny, który przywołuje wspomnienie lata i ciepłych dni. Oprócz pięknego, pomarańczowego koloru zawiera owocowy akcent w postaci pokrojonych w kosteczkę brzoskwiń z puszki. Przygotowanie biszkopta rozpocznijcie od upieczenia ciasta, a w między czasie przygotujcie masę, którą przełożycie biszkopt po ostudzeniu. Całość polejcie delikatnie tężejącą galaretką i schłodźcie w lodówce. Deser na każdą okazję gotowy. SMACZNEGO!
Kroki postępowania
![Krok 1 - Biszkopt przekładany masą z serków homogenizowanych foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/biszkopt-przekladany-masa-z-serkow-homogenizowanych1-2.jpg)
Do żółtek dodaję ocet i wszystko miksuję, aż masa stanie się napowietrzona.
![Krok 2 - Biszkopt przekładany masą z serków homogenizowanych foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/biszkopt-przekladany-masa-z-serkow-homogenizowanych2-2.jpg)
Przekładam masę z żółtek do ubitych białek - lekko mieszam, następnie dodaję przesiane obie mąki z resztą proszku do pieczenia oraz kilka kropli aromatu - wszystko miksuję.
![Krok 3 - Biszkopt przekładany masą z serków homogenizowanych foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/biszkopt-przekladany-masa-z-serkow-homogenizowanych3-2.jpg)
Przekładam ciasto do wyłożonej papierem do pieczenia blachy 36 x 25 cm i wstawiam do piekarnika 170 st. C na 40 minut.
![Krok 4 - Biszkopt przekładany masą z serków homogenizowanych foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/biszkopt-przekladany-masa-z-serkow-homogenizowanych4-2.jpg)
![Krok 5 - Biszkopt przekładany masą z serków homogenizowanych foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/biszkopt-przekladany-masa-z-serkow-homogenizowanych5-2.jpg)
Serki homogenizowane wykładam do miski i chwilę miksuję z cukrem pudrem, aby były napowietrzone, następnie dodaję ubitą śmietankę ze Śnieżki oraz tężejącą żelatynę. Wszystko dokładnie miksuję.
![Krok 6 - Biszkopt przekładany masą z serków homogenizowanych foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/biszkopt-przekladany-masa-z-serkow-homogenizowanych6-2.jpg)
Masę przekładam na wystudzony biszkopt, równomiernie rozprowadzam i układam na niej pokrojone brzoskwinie. Wstawiam do lodówki.
![Krok 7 - Biszkopt przekładany masą z serków homogenizowanych foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/biszkopt-przekladany-masa-z-serkow-homogenizowanych7-2.jpg)
Galaretki przygotowuję według wskazań na opakowaniu i tężejące wylewam na ciasto. Ponownie wstawiam do lodówki.
![Krok 8 - Biszkopt przekładany masą z serków homogenizowanych foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/biszkopt-przekladany-masa-z-serkow-homogenizowanych8-2.jpg)