Przepis i sposób przygotowania na: Biszkopt z delicjami
MASA: Z pół litra mleka odlać trochę, większą część zagotować, a do mniejszej dać: mąki, jajko i cukier oraz cukier wanilinowy i rozpuścić. Gdy mleko będzie się gotować wlać rozpuszczone w mleku składniki i mieszać aż zgęstnieje. Odstawić do zimna. Gdy będzie budyń zimny, Kasię utrzeć, i dodawać po trochu budyniu. Na koniec dodać kieliszek spirytusu. Tak powstanie nam wspaniała masa. Jeden z biszkoptów przełożyć połową masy. Na masę dać obok siebie jedna koło drugiej ciasta delicje. Następnie przełożyć odrobiną masy. Zabezpieczyć ciasto na około i wylać na to lekko tężejącą galaretkę. Odstawić do lodówki do całkowitego stężenia galaretki. Następnie na galaretkę wyłożyć trochę pozostałej masy i dać na to drugi biszkopt.