Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Przyprawy, marynaty, sosy i musztardy w atrakcyjnych cenach! SPRAWDŹ

Biszkopt z kremem i galaretką

2.0
(2)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

Biszkopt 1 szt.
cukier puder 2 łyż.
śmietana 30% 250 ml
Żelatyna wieprzowa Prymat 1 łyżecz.
galaretka cytrynowa 2 szt.
herbata 1/2 z cukrem i cytryną

Przepis i sposób przygotowania na: Biszkopt z kremem i galaretką

Biszkopt nasączam ostudzoną herbatą z cukrem i cytryną. Przygotowuję krem: Schłodzoną śmietanę ubijam na sztywno z cukrem pudrem. Żelatynę rozpuszczam w 1/4 szklanki gorącej wody, pozostawiam do ostudzenia. Dodaję żelatynę do śmietanowego kremu. Wykładam masę śmietanową na biszkopt. Galaretki rozpuszczam według przepisu na opakowaniu. Stężone galaretki kroję w kostkę. Wykładam kostki galaretki na masę śmietanową. Ciasto wstawiam do lodówki na całą noc.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

czarnyaniol1990 06.10.2012 20:46
klasyka :)
Adamorek 06.10.2012 19:12
proste i dobre cisto
angelika14 06.10.2012 19:01
lubię takie ciacha

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak