Przepis i sposób przygotowania na: Biszkoptowe z kremem i ryżem preparowanym
Kroki postępowania
![Krok 1 - Biszkoptowe z kremem i ryżem preparowanym foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/biszkoptowe-z-kremem-i-ryzem-preparowanym1-2.jpg)
![Krok 2 - Biszkoptowe z kremem i ryżem preparowanym foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/biszkoptowe-z-kremem-i-ryzem-preparowanym2-2.jpg)
Do garnka wlewamy 1 szklankę mleka. Wsypujemy cukier. W osobnej miseczce mieszamy resztę mleka, żółtka oraz mąki. Gdy mleko w garnku wrze wlewamy masę żółtkową. Energicznie mieszamy do powstania budyniu. Przykrywamy folią spożywczą (zapobiegawczo powstaniu kożuszka), studzimy. Po wystudzeniu margarynę (miękką i w temperaturze pokojowej) ubijamy na puszystą masę. Stopniowo dokładamy po łyżce budyniu. Miksujemy do powstania gładkiego kremu.
![Krok 3 - Biszkoptowe z kremem i ryżem preparowanym foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/biszkoptowe-z-kremem-i-ryzem-preparowanym3-2.jpg)
![Krok 4 - Biszkoptowe z kremem i ryżem preparowanym foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/biszkoptowe-z-kremem-i-ryzem-preparowanym4-2.jpg)
W blaszce zostawiamy jeden blat biszkopta. Smarujemy go połową konfitury malinowej. Następnie rozsmarowujemy połowę kremu budyniowego. Kolejno delikatnie wykładamy kajmak z ryżem. Drugi biszkopt od wewnątrz smarujemy resztą konfitury malinowej, przykrywamy ciasto delikatnie dociskając. Na wierzchu rozsmarowujemy resztę kremu budyniowego oraz rozsypujemy orzechy włoskie.
![Krok 5 - Biszkoptowe z kremem i ryżem preparowanym foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/biszkoptowe-z-kremem-i-ryzem-preparowanym5-2.jpg)