Przepis i sposób przygotowania na: Biszkoptowy puszek
Kroki postępowania
5 jajek
8 łyżek mąki pszennej
7 łyżek cukru.
Krem:
3 szklanki mleka
3 żółtka
2 łyżki mąki pszennej
2 łyżki mąki ziemniaczanej
1 kostka - 250 g margaryny
1 opakowanie cukru waniliowego.
150 g wiórków kokosowych
1 szklanka cukru kryształu,
Poncz;
1 łyżka wódki czystej
1 łyżka cukru
125 ml przegotowanej wody
Białka oddzielamy od żółtek. Ubijamy na sztywno dodając pod koniec ubijania cukier.
Dokładamy powoli żółtka.
Delikatnie miksujemy.
Wsypujemy przesianą mąkę .
Blaszkę smarujemy olejem i posypujemy wiórkami kokosowymi
Pieczemy w temp 175 stopni przez 15 minut.
2,5 szklanki mleka gotujemy razem z cukrem i cukrem waniliowym.
W reszcie mleka rozrabiamy obie mąki ,żółtka .
Na gotujące mleko wlewamy mieszankę mąk.
Gotujemy gęsty budyń .
Studzimy.
Miksujemy z miękką margaryną .
Wsypujemy do masy wiórka kokosowe.
Kroimy w kostkę .