Przepis i sposób przygotowania na: "bociany" na ostro
Kroki postępowania
Powstałe ciasto dzielimy na cześci, podobnie jak na pierogi.
słoninę kroimy w kostkę i wrzucamy na patelnię, topimy aż powstaną nam skwarki.
ziemniaki | 2 kg |
sól | do smaku |
pieprz | do smaku |
mąka | 1,8 kg |
woda | 3 szklanki letniej |
cebula | 6 sztuk |
smalec | 4 łyzki |
papryczka | chilli 1 ,5sztuka |
Papryka ostra mielona Prymat | do smaku |
czosnek | 3 ząbki |
słonina | 50 dag |
POLECANE PRZEPISY
PORADY KULINARNE
Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku
DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.: