Przepis i sposób przygotowania na: Boczek pieczony
Kroki postępowania
![Krok 1 - Boczek pieczony foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/boczek-pieczony1-2.jpg)
![Krok 2 - Boczek pieczony foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/boczek-pieczony2-2.jpg)
2. Następnego dnia przełóż do naczynia żaroodpornego i piec około 2 godziny w temp 175*c obracając od czasu do czasu a w razie potrzeby podlewając wodą.
![Krok 3 - Boczek pieczony foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/boczek-pieczony3-2.jpg)
boczek surowy | 2 kg |
cebula | 1 sztuka |
czosnek | 5-6 ząbków |
Majeranek suszony Prymat | 1 łyżka |
sól do smaku | |
Przyprawa do wieprzowiny klasyczna Prymat | 2 łyżki |
POLECANE PRZEPISY
PORADY KULINARNE
Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku
DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.: