Przepis i sposób przygotowania na: Boczniakowe flaczki :)
Kroki postępowania
![Krok 1 - Boczniakowe flaczki :) foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/boczniakowe-flaczki1-2.jpg)
![Krok 2 - Boczniakowe flaczki :) foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/boczniakowe-flaczki2-2.jpg)
![Krok 3 - Boczniakowe flaczki :) foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/boczniakowe-flaczki3-2.jpg)
![Krok 4 - Boczniakowe flaczki :) foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/boczniakowe-flaczki4-2.jpg)
![Krok 5 - Boczniakowe flaczki :) foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/boczniakowe-flaczki5-2.jpg)
![Krok 6 - Boczniakowe flaczki :) foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/boczniakowe-flaczki6-2.jpg)
boczniaki | 300 gram |
cebula | 1 sztuka |
marchew | 2 sztuki |
por (biała część) | 1 sztuka |
słonecznik łuskany | 0,5 szklanki |
koncentrat pomidorowy | 2 łyżki |
czosnek ząbki | 2 sztuki |
olej do smażenia | 1 łyżka |
woda | 400 ml |
Bulion grzybowy | 1 kostka |
Liść laurowy suszony Prymat | 2 sztu |
Papryka ostra mielona Prymat | 1\3 łyzeczki |
Gałka muszkatołowa mielona Prymat | 1 szczypta |
Pieprz czarny mielony Prymat | 1\3 łyzeczki |
Sól ziołowa jodowana Prymat | 1\3 łyzeczki |
zielona cebulka | 0.5 szklanki |
POLECANE PRZEPISY
PORADY KULINARNE
Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku
DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.: