Przepis i sposób przygotowania na: Boczniaki smażone
Przepis na boczniaki smażone na patelni sprawdzi się na różne dania. Możesz zjeść go jako dodatek do obiadu, ale także jako przekąskę lub kolację. Boczniak smażony przygotowuje się szybko i łatwo.
Jak smażyć boczniaki na patelni?
Boczniaki umyć, a następnie zostawić do wysuszenia.
![Krok 1 - Boczniaki smażone foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/boczniak-smazony1-2.jpg)
Do miseczki wbić jajko, roztrzepać widelcem, po czym dodać sól i pieprz.
![Krok 2 - Boczniaki smażone foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/boczniak-smazony2-2.jpg)
Boczniaki obtoczyć w jajku, a następnie w bułce tartej.
![Krok 3 - Boczniaki smażone foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/boczniak-smazony3-2.jpg)
Boczniaki usmażyć na rozgrzanym na patelni oleju z obu stron.
![Krok 4 - Boczniaki smażone foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/boczniak-smazony0-2.jpg)