Przepis i sposób przygotowania na: Borówkowa krówka
Kroki postępowania
Gotowe dzielimy na dwie części.
![Krok 1 - Borówkowa krówka foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/borowkowa-krowka1-2.jpg)
Upieczone placki studzimy.
Po upieczeniu przekładamy je borówkową śmietanką
![Krok 2 - Borówkowa krówka foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/borowkowa-krowka2-2.jpg)
![Krok 3 - Borówkowa krówka foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/borowkowa-krowka3-2.jpg)
![Krok 4 - Borówkowa krówka foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/borowkowa-krowka4-2.jpg)
Na koniec dodajemy mus borówkowy i wlewamy rozpuszczoną żelatynę. Całość dokładnie miksujemy. Tak przygotowaną śmietanką przekładamy upieczone ciasta miodowe.
Całość przekładamy do chłodu na minimum 1 godzinę by śmietanka dobrze zastygła. Gotowe ciasto wyjmujemy i wykańczamy.
![Krok 5 - Borówkowa krówka foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/borowkowa-krowka5-2.jpg)
Masło rozpuszczamy. Do płynnego dodajemy śmietankę oraz cukierki. Cukierkową masę podgrzewamy na małym ogniu do uzyskania płynnej, jednolitej polewy. Przez cały czas pamiętamy o mieszaniu, gdyż polewę łatwo jest przypalić.
Gotową zdejmujemy z ognia i wylewamy na zastygnięte ciasto.
![Krok 6 - Borówkowa krówka foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/borowkowa-krowka6-2.jpg)
Przed podaniem delikatnie posypujemy je cukrem pudrem!
![Krok 7 - Borówkowa krówka foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/borowkowa-krowka7-2.jpg)