Przepis i sposób przygotowania na: Brązowe pieczarki w zalewie octowej
Kroki postępowania
![Krok 1 - Brązowe pieczarki w zalewie octowej foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/brazowe-pieczarki-w-zalewie-octowej1-2.jpg)
Delikatnie usuwamy brud z ogonków.
![Krok 2 - Brązowe pieczarki w zalewie octowej foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/brazowe-pieczarki-w-zalewie-octowej2-2.jpg)
Do jednego wbijamy jajka, do drugiego wsypujemy bułkę tartą ,a do trzeciego mąkę .
![Krok 3 - Brązowe pieczarki w zalewie octowej foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/brazowe-pieczarki-w-zalewie-octowej3-2.jpg)
![Krok 4 - Brązowe pieczarki w zalewie octowej foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/brazowe-pieczarki-w-zalewie-octowej4-2.jpg)
![Krok 5 - Brązowe pieczarki w zalewie octowej foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/brazowe-pieczarki-w-zalewie-octowej5-2.jpg)
![Krok 6 - Brązowe pieczarki w zalewie octowej foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/brazowe-pieczarki-w-zalewie-octowej6-2.jpg)
![Krok 7 - Brązowe pieczarki w zalewie octowej foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/brazowe-pieczarki-w-zalewie-octowej7-2.jpg)
![Krok 8 - Brązowe pieczarki w zalewie octowej foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/brazowe-pieczarki-w-zalewie-octowej8-2.jpg)
![Krok 9 - Brązowe pieczarki w zalewie octowej foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/brazowe-pieczarki-w-zalewie-octowej9-2.jpg)
![Krok 10 - Brązowe pieczarki w zalewie octowej foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/brazowe-pieczarki-w-zalewie-octowej10-2.jpg)
![Krok 11 - Brązowe pieczarki w zalewie octowej foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/brazowe-pieczarki-w-zalewie-octowej11-2.jpg)
![Krok 12 - Brązowe pieczarki w zalewie octowej foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/brazowe-pieczarki-w-zalewie-octowej12-2.jpg)
![Krok 13 - Brązowe pieczarki w zalewie octowej foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/brazowe-pieczarki-w-zalewie-octowej13-2.jpg)
Chłodzimy 12 godzin.
![Krok 14 - Brązowe pieczarki w zalewie octowej foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/brazowe-pieczarki-w-zalewie-octowej14-2.jpg)
![Krok 15 - Brązowe pieczarki w zalewie octowej foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/brazowe-pieczarki-w-zalewie-octowej0-2.jpg)
jajko | 2 sztuki |
mąka pszenna wg uznania | |
olej do smażenia | |
cebula biała | 2 |
Zalewa: | |
ocet | 1/2 szklanki |
cukier kryształ | 4 łyżki |
olej | 2 łyżki |
Kucharek przyprawa do potraw | 1 łyżka |
Liść laurowy suszony Prymat | 2 liście |
przecier pomidorowy | 1/2 słoiczka |
sól do smaku | 1/2 łyżki |
woda | 1 litr |
Ziele angielskie całe Prymat | 6 ziaren |
POLECANE PRZEPISY
PORADY KULINARNE
Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku
DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.: