Przepis i sposób przygotowania na: Bruschetta
Kroki postępowania
Cebulę kroimy w drobną kostkę i podsmażamy na łyżce oliwy. Dodajemy pomidory z puszki i czosnek przeciśnięty przez praskę. Chwilę dusimy aż odparuje płyn. Doprawiamy do smaku solą i pieprzem oraz ziołami. Sos miksujemy i odstawiamy do ostudzenia.
Piekarnik nagrzewamy do temperatury 190 stopni.
![Krok 1 - Bruschetta foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/bruschetta12-2.jpg)
Bułki rozcinamy wzdłuż na pół i delikatnie smarujemy oliwą. Na połówki bułek rozsmarowujemy sos pomidorowy, następnie układamy połówki pomidorków truskawkowych i suszone pomidory pokrojone w paseczki.
![Krok 2 - Bruschetta foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/bruschetta13-2.jpg)
Bruschetty wstawiamy do nagrzanego piekarnika na ok. 10 minut – ser powinien się rozpuścić.
Przed podaniem posypujemy pieprzem i świeżymi listkami bazylii.
![Krok 3 - Bruschetta foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/bruschetta14-2.jpg)