Przepis i sposób przygotowania na: Brzoskwiniowo-makowy torcik
Kroki postępowania
Do utartego tłuszczu dodajemy wymieszane sypkie składniki, wlewamy sok. Na koniec ciasto łączymy z ubitymi białkami i skórką cytrynową.
![Krok 1 - Brzoskwiniowo-makowy torcik foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/brzoskwiniowo-makowy-torcik1-2.jpg)
![Krok 2 - Brzoskwiniowo-makowy torcik foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/brzoskwiniowo-makowy-torcik2-2.jpg)
Żółtka oddzielamy od białek. Z białek ubijamy pianę.
Masło, żółtka oraz cukier przekładamy do miski. Miksujemy.
![Krok 3 - Brzoskwiniowo-makowy torcik foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/brzoskwiniowo-makowy-torcik3-2.jpg)
![Krok 4 - Brzoskwiniowo-makowy torcik foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/brzoskwiniowo-makowy-torcik4-2.jpg)
Makowiec pieczemy około 50 minut w 180°C.
Upieczony studzimy, a następnie wykańczamy galaretką i brzoskwiniami.
![Krok 5 - Brzoskwiniowo-makowy torcik foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/brzoskwiniowo-makowy-torcik5-2.jpg)
Galaretkę oraz żelatynę rozpuszczamy w 1 litrze przegotowanej wody. Studzimy.
Brzoskwinie odsączamy z soku i kroimy w grubsze plasterki. Gdy galaretka zaczyna tężeć wylewamy jej połowę na makowiec. Układamy na niej owoce starając uformować z nich kwiat. Całość zalewamy pozostałą galaretką. Torcik odstawiamy do zastygnięcia.
![Krok 6 - Brzoskwiniowo-makowy torcik foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/brzoskwiniowo-makowy-torcik6-2.jpg)