Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Przyprawy, marynaty, sosy i musztardy w atrakcyjnych cenach! SPRAWDŹ

Buchta

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

mąka pszenna 1/2 kg
cukier 1/2 szklanki
drożdże 10 dkg
mleko 1 szklanka
jajko 3 szt
margaryna 1/2 kostki
cukier wanilinowy 1
sól szczypta

Przepis i sposób przygotowania na: Buchta

Cukier i rozkruszone drożdże wsypać do miski, później dodać jajka, mleko, margarynę pokrojoną w kostkę. Wszystko mieszamy i odstawiamy na 2 godziny. Po tym czasie wsypujemy mąkę i wyrabiamy ciasto rękoma. Wkładamy do formy buchtowej i pieczemy w temp. 180 przez około 1 godzinę do zrumienienia.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak