Przepis i sposób przygotowania na: Bułeczki pieski
Kroki postępowania
Między czasie do miski wsypujemy mąkę sól, przyprawę do grilla, tłuszcz. Do przygotowanych składników dodajemy wyrośnięty rozczyn. Całość wyrabiamy około 15 minut.
![Krok 1 - Bułeczki pieski foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/buleczki-pieski1-2.jpg)
![Krok 2 - Bułeczki pieski foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/buleczki-pieski2-2.jpg)
![Krok 3 - Bułeczki pieski foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/buleczki-pieski3-2.jpg)
![Krok 4 - Bułeczki pieski foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/buleczki-pieski4-2.jpg)
Bułeczki wstawiamy do zimnego piekarnika. Włączamy go i pieczemy bułeczki do zrumienienia w 180˚C. (około 25-30 minut).
Po wyjecie i przestudzeniu pieski nacinamy , smarujemy masłem, przekładamy ogórkiem, papryka i kiełbaską. Podajemy!
![Krok 5 - Bułeczki pieski foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/buleczki-pieski5-2.jpg)