Przepis i sposób przygotowania na: Buraczki tradycyjne na 3 smaki z chrzanem, czosnkiem i majonezem
Kroki postępowania
Buraczki wkładamy do garnka, zalewamy wodą, solimy (1 łyżeczka soli) i gotujemy do miękkości. Studzimy.
![Krok 1 - Buraczki tradycyjne na 3 smaki z chrzanem, czosnkiem i majonezem foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/buraczki-tradycyjne-na-3-smaki-z-chrzanem-czosnkiem-i-majonezem1-2.jpg)
Buraczki możesz doprawić na 3 smaki zamieszczone poniżej.
![Krok 2 - Buraczki tradycyjne na 3 smaki z chrzanem, czosnkiem i majonezem foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/buraczki-tradycyjne-na-3-smaki-z-chrzanem-czosnkiem-i-majonezem2-2.jpg)
Cebulę obrać, pokroić w kostkę, dodać do buraczków. Wymieszać z majonezem i chrzanem. Doprawić cukrem,solą i pieprzem.
Ilość chrzanu można zwiększyć lub zmniejszyć.
![Krok 3 - Buraczki tradycyjne na 3 smaki z chrzanem, czosnkiem i majonezem foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/buraczki-tradycyjne-na-3-smaki-z-chrzanem-czosnkiem-i-majonezem3-2.jpg)
Cebulę obrać, pokroić w kostkę, dodać do buraczków. Wymieszać z majonezem i czosnkiem przeciśniętym przez praskę. Doprawić cukrem,solą i pieprzem.
![Krok 4 - Buraczki tradycyjne na 3 smaki z chrzanem, czosnkiem i majonezem foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/buraczki-tradycyjne-na-3-smaki-z-chrzanem-czosnkiem-i-majonezem4-2.jpg)
Ugotowane i obrane buraczki ścieramy na tarce o dużych oczkach.
Cebule obieramy,kroimy w drobną kosteczkę lub również ścieramy na tarce.
doprawiamy, solą, pieprzem, cukrem,olejem i octem.
![Krok 5 - Buraczki tradycyjne na 3 smaki z chrzanem, czosnkiem i majonezem foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/buraczki-tradycyjne-na-3-smaki-z-chrzanem-czosnkiem-i-majonezem5-2.jpg)