Przepis i sposób przygotowania na: Buraczkowa duszona kapusta
Kroki postępowania
Buraki zalać wodą, ugotować do miękkości, odcedzić, ostudzić, obrać i zetrzeć na tarce o dużych oczkach.
![Krok 1 - Buraczkowa duszona kapusta foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/buraczkowa-duszona-kapusta1-2.jpg)
![Krok 2 - Buraczkowa duszona kapusta foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/buraczkowa-duszona-kapusta2-2.jpg)
![Krok 3 - Buraczkowa duszona kapusta foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/buraczkowa-duszona-kapusta3-2.jpg)
![Krok 4 - Buraczkowa duszona kapusta foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/buraczkowa-duszona-kapusta4-2.jpg)
![Krok 5 - Buraczkowa duszona kapusta foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/buraczkowa-duszona-kapusta5-2.jpg)
![Krok 6 - Buraczkowa duszona kapusta foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/buraczkowa-duszona-kapusta6-2.jpg)
buraki ćwikłowe | 2 małe sztuki |
kapusta biała | 1/4 główki |
cebula | 1/2 sztuki |
olej do smażenia | |
przyprawa uniwersalna | do smaku |
masło roślinne | 2 łyżki |
ocet sherry | 1 łyżeczka |
cukier | 2 łyżeczki |
POLECANE PRZEPISY
PORADY KULINARNE
Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku
DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.: