Przepis i sposób przygotowania na: Buraczkowe brownies
Kroki postępowania
Między czasie w misce łączymy sypkie składniki: mąki i środki spulchniające.
Buraczki obieramy i ścieramy na tarce o drobnych oczkach. Startych buraczków powinna być szklanka dobrze „utłoczona”.
![Krok 1 - Buraczkowe brownies foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/buraczkowe-brownies1-2.jpg)
![Krok 2 - Buraczkowe brownies foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/buraczkowe-brownies2-2.jpg)
![Krok 3 - Buraczkowe brownies foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/buraczkowe-brownies3-2.jpg)
Soku spod buraczków nie wylewamy. Będzie on potrzebny do zabarwienia górnej warstwy.
![Krok 4 - Buraczkowe brownies foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/buraczkowe-brownies4-2.jpg)
Żelatynę rozpuszczamy w gorącej wodzie. Schłodzoną śmietankę ubijamy. Do ubitej dodajemy ser oraz cukier do smaku. Na koniec wlewamy żelatynę i buraczkowy sok. Całość dokładnie miksujemy. Serek wykładamy na przestudzone brownies.
![Krok 5 - Buraczkowe brownies foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/buraczkowe-brownies5-2.jpg)
Ciasto odstawiamy na około 0,5 godzimy do chłodu by serek zastygną. Gotowe.
![Krok 6 - Buraczkowe brownies foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/buraczkowe-brownies6-2.jpg)