Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Przyprawy, marynaty, sosy i musztardy w atrakcyjnych cenach! SPRAWDŹ

Camembert w panierce

2.0
(3)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

camembert 1 szt
jajko 1 szt
Bułka tarta klasyczna Prymat 1 garść
sól 1 szczypta
pieprz 1 szczypta
olej do smażenia

Porada

Przygotowany w ten sposób camembert wspaniale smakuje z żurawiną lub sosem słodko-kwaśnym. Dobrze podać go ze zdrową surówką z sezonowych warzyw.

Przepis i sposób przygotowania na: Camembert w panierce

Przygotuj dwa talerze. Na jednym roztrzep jajko ze szczyptą soli i pieprzu, a na drugi wysyp dużą garść bułki tartej. Camembert dokładnie obtocz w jajku a następnie w bułce, czynność tę powtórz jeszcze raz. Na patelni rozgrzej olej. Obsmaż ser z każdej strony na złoto. Smacznego!

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Jagódka77 26.06.2014 19:35
wygląda super
Adam/ZUB3R 06.06.2014 15:38
smaczny serek
Kejti 15.04.2014 16:04
Smażony jest pyszny :-)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak