Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Przyprawy, marynaty, sosy i musztardy w atrakcyjnych cenach! SPRAWDŹ

Canelloni ze szpinakiem

0.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

makaronu canelloni
12 sztuk
cebula
1
ząbki czosnku
3
śmietany
4 łyżki
mrożony szpinak
ok. 300 g
olej
2 łyżki

Przepis i sposób przygotowania na: Canelloni ze szpinakiem

Canelloni wrzuć do osolonej wrzącej wody i wyjmij po 3 minutach. Przygotować sos do spaghetti bolognese. Cebulę i czosnek posiekaj, podsmaż na tłuszczu i dodaj rozmrożony szpinak. Smaż 5 minut, cały czas mieszając. Potem dodaj camembert pokrojony w kostkę oraz śmietanę. Dopraw solą i pieprzem. Przestudzoną masą szpinakową nadziewaj makaronowe rurki i układaj w naczyniu do zapiekania. Zalej sosem bolognese i wstaw na 10 minut do piekarnika nagrzanego do 190*C. Wierzch canelloni, przed zapiekanie, posyp startym żółtym serem.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak