Przepis i sposób przygotowania na: Castellane z pesto lubczykowo - pietruszkowym
Kroki postępowania
PRZYGOTOWANIE:
Ziarna słonecznika wsypujemy na rozgrzaną patelnię i prażymy przez chwilę do momentu, aż zaczną wydzielać swój piękny aromat.
Uprażone ziarna studzimy.
![Krok 1 - Castellane z pesto lubczykowo - pietruszkowym foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/castellane-z-pesto-lubczykowo-pietruszkowym1-2.jpg)
* Możemy je delikatnie posiekać, tak aby wszystkie zmieściły się do rozdrabniacza.
![Krok 2 - Castellane z pesto lubczykowo - pietruszkowym foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/castellane-z-pesto-lubczykowo-pietruszkowym2-2.jpg)
Następnie dodajemy ostudzone ziarna słonecznika, starty ser wędzony, miód i pozostałą cześć oliwy z oliwek. Wszystko ponownie miksujemy dla odpowiedniego połączenia składników.
Pesto doprawiamy solą ziołową i świeżo zmielonym pieprzem.
![Krok 3 - Castellane z pesto lubczykowo - pietruszkowym foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/castellane-z-pesto-lubczykowo-pietruszkowym3-2.jpg)
Po ugotowaniu odcedzamy go, dodajemy pesto, mieszamy i gotowe!
Całość możemy posypać dodatkową ilością góralskiego sera wędzonego.
Życzę smacznego! ;)
![Krok 4 - Castellane z pesto lubczykowo - pietruszkowym foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/castellane-z-pesto-lubczykowo-pietruszkowym4-2.jpg)