Przepis i sposób przygotowania na: chatka z piernika
Kroki postępowania
Do miski wsypać mąkę, sodę, przyprawy, wymieszać. Dodać przestudzoną miksturę maślano - cukrową. Zmiksować na gładką masę. Jeśli masa będzie zbyt sypka można dodać łyżkę miodu.
![Krok 1 - chatka z piernika foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/chatka-z-piernika-1-2.jpg)
Piec w temperaturze 180ºC przez około 12 minut. Ważne, że brzegi powinny się zacząć wyraźnie brązowić. Odczekać chwilę (ciasto będzie miękkie), następnie przełożyć na kratkę, do wystudzenia.
![Krok 2 - chatka z piernika foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/chatka-z-piernika-2-2.jpg)
Odpowiednio połączyć ze sobą ściany sznureczkiem lub wstążką.
![Krok 3 - chatka z piernika foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/chatka-z-piernika-3-2.jpg)