Przepis i sposób przygotowania na: Chleb orkiszowy z automatu
Kroki postępowania
Najpierw wlewamy płynne składniki chleba: wodę, olej i mleko.
![Krok 1 - Chleb orkiszowy z automatu foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/chleb-orkiszowy-z-automatu1-2.jpg)
![Krok 2 - Chleb orkiszowy z automatu foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/chleb-orkiszowy-z-automatu2-2.jpg)
![Krok 3 - Chleb orkiszowy z automatu foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/chleb-orkiszowy-z-automatu3-2.jpg)
![Krok 4 - Chleb orkiszowy z automatu foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/chleb-orkiszowy-z-automatu4-2.jpg)
mąka orkiszowa | 250 g |
mąka pszenna | 250 g |
płatki owsiane | 120 g |
woda | 150 ml |
mleko | 250 ml |
olej | 20 ml |
sól | 1-1,5 łyżeczki |
brązowy cukier | 1 łyżeczka |
drożdże świeże | 10 g |
POLECANE PRZEPISY
PORADY KULINARNE
Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku
DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.: