Przepis i sposób przygotowania na: Chleb pszenny na drożdżach - z lnem, otrębami i ziołami
Kroki postępowania
![Krok 1 - Chleb pszenny na drożdżach - z lnem, otrębami i ziołami foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/chleb-pszenny-na-drozdzach-z-lnem-otrebami-i-ziolami1-2.jpg)
![Krok 2 - Chleb pszenny na drożdżach - z lnem, otrębami i ziołami foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/chleb-pszenny-na-drozdzach-z-lnem-otrebami-i-ziolami2-2.jpg)
![Krok 3 - Chleb pszenny na drożdżach - z lnem, otrębami i ziołami foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/chleb-pszenny-na-drozdzach-z-lnem-otrebami-i-ziolami3-2.jpg)
![Krok 4 - Chleb pszenny na drożdżach - z lnem, otrębami i ziołami foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/chleb-pszenny-na-drozdzach-z-lnem-otrebami-i-ziolami4-2.jpg)
![Krok 5 - Chleb pszenny na drożdżach - z lnem, otrębami i ziołami foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/chleb-pszenny-na-drozdzach-z-lnem-otrebami-i-ziolami5-2.jpg)
![Krok 6 - Chleb pszenny na drożdżach - z lnem, otrębami i ziołami foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/chleb-pszenny-na-drozdzach-z-lnem-otrebami-i-ziolami6-2.jpg)
Ja wstawiłam miskę do piekarnika z włączoną lampką, która w ciągu kilku minut rozgrzewa piekarnik do ok.30*C - stwarza więc idealne warunki do wyrastania.
![Krok 7 - Chleb pszenny na drożdżach - z lnem, otrębami i ziołami foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/chleb-pszenny-na-drozdzach-z-lnem-otrebami-i-ziolami7-2.jpg)
Wstawić do lekko rozgrzanego piekarnika, nastawić termostat na 190-195*C i piec 45-70 minut od czasu osiągnięcia pełnej temperatury.
* Ja piekłam swój chleb w szerokiej płaskiej blaszce, ponieważ chciałam uzyskać jak największą powierzchnię chrupiącą, jak piętka :)
![Krok 8 - Chleb pszenny na drożdżach - z lnem, otrębami i ziołami foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/chleb-pszenny-na-drozdzach-z-lnem-otrebami-i-ziolami8-2.jpg)
![Krok 9 - Chleb pszenny na drożdżach - z lnem, otrębami i ziołami foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/chleb-pszenny-na-drozdzach-z-lnem-otrebami-i-ziolami9-2.jpg)
Ja swój kroiłam w poprzek, jak bułki - w takiej formie idealnie nadaje się do opieczenia w tosterze lub w elektrycznym grillu.
![Krok 10 - Chleb pszenny na drożdżach - z lnem, otrębami i ziołami foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/chleb-pszenny-na-drozdzach-z-lnem-otrebami-i-ziolami10-2.jpg)