Przepis i sposób przygotowania na: Chlebuś zapleciony
Kroki postępowania
![Krok 1 - Chlebuś zapleciony foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/chlebus-zapleciony6-2.jpg)
![Krok 2 - Chlebuś zapleciony foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/chlebus-zapleciony7-2.jpg)
![Krok 3 - Chlebuś zapleciony foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/chlebus-zapleciony4-2.jpg)
![Krok 4 - Chlebuś zapleciony foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/chlebus-zapleciony5-2.jpg)
![Krok 5 - Chlebuś zapleciony foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/chlebus-zapleciony1-2.jpg)
W międzyczasie nagrzać piekarnik do 200°C. Posmarować chleb białkiem i posypać płatkami czosnku, chili, solą, makiem i sezamem.
![Krok 6 - Chlebuś zapleciony foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/chlebus-zapleciony2-2.jpg)
![Krok 7 - Chlebuś zapleciony foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/chlebus-zapleciony3-2.jpg)
![Krok 8 - Chlebuś zapleciony foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/chlebus-zapleciony0-2.jpg)
mąka | 30 dag |
mąka krupczatka | 15 dag |
sól | 1 łyżeczka |
POSYPKA | |
białko | 1 |
mak | do smaku |
sezam | do smaku |
płatki czosnku | do smaku |
płatki chili | do smaku |
sól gruboziarnista | do smaku |
woda letnia | 250 ml |
oliwa | 2 łyżki |
POLECANE PRZEPISY
PORADY KULINARNE
Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku
DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.: