Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Przyprawy, marynaty, sosy i musztardy w atrakcyjnych cenach! SPRAWDŹ

Chrupiąca, rybna kanapka

2.0
(3)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

jajko 3 szt
czosnek 3 ząbki
marchew 1 sztuka
bułki kajzerki 5 sztuk
pomidor bez skórki 5 plastrów
ser żółty 5 plastrów
olej do smażenia
mintaj 30 dkg

Przepis i sposób przygotowania na: Chrupiąca, rybna kanapka

Kotlety: Rybę rozmrażamy jeśli używamy mrożonej, osuszamy na ręczniku papierowym, kroimy na mniejsze kawałki i mielimy w maszynce. Dodajemy 1 jajko, 4 łyżki bułki tartej, marchewkę startą na drobnych oczkach, czosnek przeciśnięty przez praske, sól, pieprz i całość wyrabiamy na gładką mase.
Formujemy okrągłe, płaskie kotleciki, panierujemy w jajku i bułce, smażymy na złoty kolor z dwóch stron. Wykładamy na ręcznik papierowy aby odsączyć z nadmiaru tłuszczu.
Bułki rozcinamy z jednej strony, do środka wkładamy po 1 kotleciku, plasterku pomidorka oraz sera żółtego. Bułki mocno ścisamy, obtaczamy w jajku oraz bułce tartej i smażymy na złoty kolor z dwóch stron na rozgrzanym tłuszczu. Układamy na ręczniku papierowym aby odsączyć z nadmiaru tłuszczu. Podajemy z keczupem lub sosem czosnkowym.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Ania84 09.10.2013 20:18
ajjj musze koniecznie wypróbowac :)
Klausia 14.09.2013 22:03
pomysł wręcz bombowy :)
Boska_Agatka 09.09.2013 19:04
Ale bym zjadła mniaaaaaaaam
AZgotuj 09.09.2013 18:37
uwielbiam ryby w każdej postaci!!!:)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak