Przepis i sposób przygotowania na: Chrupiące gofry
Kroki postępowania
![Krok 1 - Chrupiące gofry foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/chrupiace-gofry20-2.jpg)
Wstawić do lodówki.
![Krok 2 - Chrupiące gofry foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/chrupiace-gofry21-2.jpg)
![Krok 3 - Chrupiące gofry foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/chrupiace-gofry22-2.jpg)
W zależności od gofrownicy czas pieczenia odpowiednio wydłużyć lub skrócić.Upieczone gofry udekorować śmietaną i owocami lub konfiturą.
![Krok 4 - Chrupiące gofry foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/chrupiace-gofry23-2.jpg)
mąka pszenna | 2 szklanki |
cukier | 2 łyżki |
cukier waniliowy | 1 łyżeczka |
Soda oczyszczona Prymat | 1 łyżeczka |
jajko | 2 sztuki |
maślanka | 1 szklanka |
olej | 1/2 szklanki |
śmietana 30% | 300 ml |
śmietan fix | 2 opakowania |
cukier puder | 1,5 łyżki |
POLECANE PRZEPISY
PORADY KULINARNE
Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku
DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.: