Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Przyprawy, marynaty, sosy i musztardy w atrakcyjnych cenach! SPRAWDŹ

Ciasteczka z jabłkami w cieście francuskim

5.0
(4)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

ciasto francuskie
1 opakowanie
jajko
1 szt
jabłka
2-3 szt
cukier brązowy
1 łyżka
mleko
1 łyzka

Przepis i sposób przygotowania na: Ciasteczka z jabłkami w cieście francuskim

Wykonanie:
Jabłka obrać, oczyścić z nasion i pokroić w ósemki. Ciasto odwinąć, wyprostować na tym samym pergaminie i pokroić ostrożnie na 10-12 kwadratów. Jajko rozbełtać z mlekiem i cukrem, następnie posmarować ciasto i przenieść na blachę. Kawałki jabłek rozłożyć po jednym na kwadracie ciasta, zlepić kwadraty u góry. Wstawić do piekarnika nagrzanego do 200 stopni i piec na złoty kolor przez 15 minut.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak