Przepis i sposób przygotowania na: Ciastka czekoladowo-kawowe z syropem klonowym i nutą pomarańczy
Kroki postępowania
Nadal mieszając - wbić jajko, a następnie stopniowo dodać syrop klonowy.
(Opcjonalnie w tej chwili można dodać odrobinkę aromatu pomarańczowego.)
Do powstałej masy wsypać mąkę, kakao, kawę, proszek do pieczenia i sodę.
Całość wyrobić do momentu uzyskania jednolitej konsystencji.
Na końcu do ciasta wmieszać posiekaną czekoladę i skórkę pomarańczową.
![Krok 1 - Ciastka czekoladowo-kawowe z syropem klonowym i nutą pomarańczy foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/ciastka-czekoladowo-kawowe-z-syropem-klonowym-i-nuta-pomaranczy1-2.jpg)
![Krok 2 - Ciastka czekoladowo-kawowe z syropem klonowym i nutą pomarańczy foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/ciastka-czekoladowo-kawowe-z-syropem-klonowym-i-nuta-pomaranczy2-2.jpg)
Powinny być zachowane niewielkie ostępy.
![Krok 3 - Ciastka czekoladowo-kawowe z syropem klonowym i nutą pomarańczy foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/ciastka-czekoladowo-kawowe-z-syropem-klonowym-i-nuta-pomaranczy3-2.jpg)
(Powinny być delikatnie zapieczone.)
![Krok 4 - Ciastka czekoladowo-kawowe z syropem klonowym i nutą pomarańczy foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/ciastka-czekoladowo-kawowe-z-syropem-klonowym-i-nuta-pomaranczy4-2.jpg)