Przepis i sposób przygotowania na: Ciastka jeżyki
Kroki postępowania
![Krok 1 - Ciastka jeżyki foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/ciastka-jezyki1-2.jpg)
![Krok 2 - Ciastka jeżyki foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/ciastka-jezyki2-2.jpg)
![Krok 3 - Ciastka jeżyki foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/ciastka-jezyki3-2.jpg)
![Krok 4 - Ciastka jeżyki foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/ciastka-jezyki4-2.jpg)
Czekoladę rozpuszczamy z dodatkiem mleka. Rozpuszczoną smarujemy ciasteczka do ¾ długości (Zaostrzony koniec nie smarujemy).
![Krok 5 - Ciastka jeżyki foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/ciastka-jezyki5-2.jpg)
![Krok 6 - Ciastka jeżyki foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/ciastka-jezyki6-2.jpg)
![Krok 7 - Ciastka jeżyki foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/ciastka-jezyki7-2.jpg)
mąka | 200 gram |
cukier puder | 100 gram |
jajko | 1 sztuka |
proszek do pieczenia | 1/2 łyżeczki |
masło | 120 gram |
czekolada gorzka | 1 tabliczka |
mleko | łyżka |
Do posypania: | czekoladowa posypka |
POLECANE PRZEPISY
PORADY KULINARNE
Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku
DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.: