Przepis i sposób przygotowania na: ciastka ryżowe z rabarbarem lub/i wiśniami
Kroki postępowania
Ryż zmielić w młynku do kawy. Zalać maślanką i najlepiej odstawić na całą noc w celu fermentacji. Nie jest to jednak niezbędne, tak się tylko robi w Azji..
![Krok 1 - ciastka ryżowe z rabarbarem lub/i wiśniami foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/ciastka-ryzowe-z-rabarbarem-lubi-wisniami3-2.jpg)
Żółtka ubić z cukrem na biały kolor, a białka na sztywno. Połączyć wszystkie składniki.
![Krok 2 - ciastka ryżowe z rabarbarem lub/i wiśniami foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/ciastka-ryzowe-z-rabarbarem-lubi-wisniami2-2.jpg)
Do części ciasta dodać opłukany i pokrojony rabarbar.
![Krok 3 - ciastka ryżowe z rabarbarem lub/i wiśniami foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/ciastka-ryzowe-z-rabarbarem-lubi-wisniami1-2.jpg)
Do pozostałej części dodać wiśnie. Wymieszać.
![Krok 4 - ciastka ryżowe z rabarbarem lub/i wiśniami foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/ciastka-ryzowe-z-rabarbarem-lubi-wisniami4-2.jpg)
Ciasto wlać do foremek na blasze i pic około 25-30 minut w średnio nagrzanym piekarniku. Smacznego :)
![Krok 5 - ciastka ryżowe z rabarbarem lub/i wiśniami foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/ciastka-ryzowe-z-rabarbarem-lubi-wisniami0-2.jpg)