Przepis i sposób przygotowania na: ciasto a'la kukułka
Kroki postępowania
![Krok 1 - ciasto a'la kukułka foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/ciasto-ala-kukulka1-2.jpg)
Mleko podgrzewamy i rozpuszczamy w nim kukułki.
W 1/2 szklanki wody rozrabiamy budyń i cukier, które następnie wlewamy do gotującego się mleka z rozpuszczonymi całkowicie cukierkami. Gotujemy masę do momentu aż zgęstnieje.
Ugotowany budyń przekładamy do miski, którą przykrywamy folią spożywczą, aby na budyniu nie zrobił się kożuch. Odstawiamy do wystygnięcia.
![Krok 2 - ciasto a'la kukułka foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/ciasto-ala-kukulka2-2.jpg)
Do miksowanej masy kukułkowej wlewamy stopniowo wiśniówkę.
![Krok 3 - ciasto a'la kukułka foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/ciasto-ala-kukulka3-2.jpg)
Żelatynę rozpuszczamy w ciepłej wodzie i studzimy. Śmietanę ubijamy z cukrem i ostrożnie łączymy z żelatyną
![Krok 4 - ciasto a'la kukułka foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/ciasto-ala-kukulka4-2.jpg)
![Krok 5 - ciasto a'la kukułka foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/ciasto-ala-kukulka5-2.jpg)