Przepis i sposób przygotowania na: Ciasto alpejskie z dodatkiem pierników
Kroki postępowania
![Krok 1 - Ciasto alpejskie z dodatkiem pierników foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/ciasto-alpejskie-z-dodatkiem-piernikow1-2.jpg)
![Krok 2 - Ciasto alpejskie z dodatkiem pierników foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/ciasto-alpejskie-z-dodatkiem-piernikow2-2.jpg)
![Krok 3 - Ciasto alpejskie z dodatkiem pierników foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/ciasto-alpejskie-z-dodatkiem-piernikow3-2.jpg)
jaja | 6 szt |
cukier | 1,5 szkl |
mąka pszenna | 2 szkl |
olej | 1 szkl |
proszek do pieczenia | 1 łyżeczka |
Soda oczyszczona Prymat | 1 łyżeczka |
kakao | 2 łyżki |
woda | 4 łyżki |
budyń waniliowy | 3 szt |
masło | 1 kostka |
galaretka cytrynowa | 2 szt |
pierniki | 1/2 kg |
POLECANE PRZEPISY
PORADY KULINARNE
Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku
DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.: