Przepis i sposób przygotowania na: Ciasto aroniowe z karobem
Kroki postępowania
Masło lub margarynę rozpuszczamy i ciepłe po łyżce wlewamy do masy , cały czas ubijając.
![Krok 1 - Ciasto aroniowe z karobem foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/ciasto-aroniowe-z-karobem1-2.jpg)
![Krok 2 - Ciasto aroniowe z karobem foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/ciasto-aroniowe-z-karobem2-2.jpg)
Formę 20 lub 22 cm smarujemy margaryną i posypujemy mąką kukurydzianą lub kaszą manną.
![Krok 3 - Ciasto aroniowe z karobem foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/ciasto-aroniowe-z-karobem3-2.jpg)
![Krok 4 - Ciasto aroniowe z karobem foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/ciasto-aroniowe-z-karobem4-2.jpg)
Ciasto po upieczeniu bez polewy też wygląda interesująco.
Ja jednak polałam czekoladową polewą i posypałam zmielonymi orzechami włoskimi.
Polewa. 80 g czekolady rozpuszczamy z mlekiem, zdejmujemy z ognia, wsypujemy 20 g posiekanej czekolady i mieszamy do rozpuszczenia.
![Krok 5 - Ciasto aroniowe z karobem foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/ciasto-aroniowe-z-karobem5-2.jpg)