Przepis i sposób przygotowania na: ciasto babci Józi
Kroki postępowania
![Krok 1 - ciasto babci Józi foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/ciasto-babci-jozi-1-2.jpg)
![Krok 2 - ciasto babci Józi foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/ciasto-babci-jozi-2-2.jpg)
![Krok 3 - ciasto babci Józi foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/ciasto-babci-jozi-3-2.jpg)
Upieczone i ostudzone placki przełożyć kremem. Schłodzić w lodówce.
![Krok 4 - ciasto babci Józi foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/ciasto-babci-jozi-4-2.jpg)
![Krok 5 - ciasto babci Józi foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/ciasto-babci-jozi-5-2.jpg)
mąka | 40 dag |
margaryna | 20 dag |
cukier | 4 łyżki |
proszek do pieczenia | 2 łyżeczki |
żółtko jajek | 4 |
śmietana 18 proc | 3 łyżki |
białko | 8 |
cukier | szkl |
mąka ziemniaczana | 4 łyżeczki |
orzechy włoskie |
budyń śmietankowy | |
mleko 3,2% | 2 szkl |
mąka pszenna | 2 łyżki |
cukier | 2 łyżki |
masło | |
margaryna | 1/2 |
dżem porzeczkowy | |
polewa czekoladowa |
POLECANE PRZEPISY
PORADY KULINARNE
Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku
DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.: