Przepis i sposób przygotowania na: Ciasto brzoskwiniowe
Oddzielić białka od żółtek i ubić z nich pianę, dosypując stopniowo cukier i cukier waniliowy. Do ubijanej masy dodawać stopniowo żółtka. Wsypać przesianą mąkę pszenną z proszkiem do pieczenia. Wymieszać delikatnie robotem kuchennym. Ciasto wylać na blachę wysmarowaną tłuszczem i posypaną mąką. Wstawić do nagrzanego piekarnika na ok 30 minut w temp. 180 stopni.
Masa z serków homogenizowanych:
Galaretkę wymieszać w niepełnej szklance gorącej wody, dodać do niej łyżeczkę żelatyny. Używając miksera połączyć galaretkę z serkami, dodając 1-2 łyżki cukru pudru (opcjonalnie). Kiedy zacznie tężeć wylać na wystudzony biszkopt i wstawić do lodówki.
Masa brzoskwiniowa:
Jedną galaretkę brzoskwiniowa wymieszać w połowie szklanki z gorącą wodą, dodać łyżeczkę żelatyny. Brzoskwini zmiksować na jednolitą masę. Wymieszać z wystudzoną galaretką. Można dodać 1 łyżkę cukru pudru. Wstawić z powrotem do lodówki.
Bita śmietana:
Ubić śmietanę z cukrem pudrem, dodać do niej ostudzoną żelatynę (łyżeczka żelatyny rozpuszczona w 1/3 szklanki gorącej wody).
Galaretka:
Dwie galaretki rozpuścić w 2 szklankach gorącej wody. Tężejące wylać na ciasto i wstawić do lodówki.